top of page

NEDEN ORTADOĞU O.S.G.B ?

     ORTADOĞU OSGB, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığından onaylı bir kurum olarak 2013 yılının başında kurulmuş olup şirketlerin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun’undan kaynaklanan İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Sağlık Personeli bulundurma yükümlülüklerini yerine getiriyoruz.

 

 Ayrıca firmamızın anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarından alınacak olan sağlık kurulu raporlarında iskontomuz bulunmaktadır.

 

     Firmamızda ayrıca sanayiden sayılan bir işyerinde bulunması gereken İSG önlemleri için gerekli tüm donanım distribütörlerimiz tarafından daha uygun fiyata tedarik edilmektedir.

 

ARICA; 03.05.2014 TARİHİNDE YAYINLANAN 10’DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE DEVLET TEŞVİĞİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

 

 BU KONUDA DESTEK İÇİN UZMANLARIMIZLA GÖRÜŞÜN.

İşyerinde 22.05.2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İlkyardım yönetmeliğine göre bulunması gereken, ilkyardımcı olacak kişilerin gerekli eğitimleri almasını sağlayacak organizasyonları yapar. Ortak sağlık güvenlik birimi kayıt ve istatistik bilgileri için, çalışma ortamı ve işçilerin sağlık gözetimine ait bütün bilgileri kayıt altına alır ve belgeleri muhafaza eder.Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi yıllık çalışma planı için, yürütülecek hizmetler ile ilgili olarak işbirliği ilkesine uygun yıllık çalışma planı hazırlar ve hazırlanan plan işveren tarafından onaylanır.Onaylanan plan işyerinde ilan edilir bir nüshası birimce kayıt altına alınır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliği” 25 Kasım 2009 tarih ve 27417 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili yönetmelik, daha önce yayımlanan “işyeri ortak sağlık ve güvenlik birimleri ile Ortak Sağlık Güvenlik Biriminin Çalışma esas ve usulleri” hakkındaki yönetmelik çerçevesinde faaliyet gösterecek olan “Ortak Sağlık Güvenlik Birimi“nin de yetkilendirilme ve çalışmaya başlamalarını sağladı.

 

İşverenler, iş yerlerinde en az 50 işçi çalıştırılan, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yerine getirmek üzere işyeri sağlık ve güvenlik birimi kurulur. İşyeri sağlık ve güvenlik birimi; en az bir işyeri hekimi ile sanayiden sayılan işlerin yapıldığı işyerlerinde en az bir iş güvenliği uzmanından ve yapılacak çalışmalara yardımcı olmak için gerektiğinde diğer personelden oluşur.Bu yükümlülük, Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmetin tamamı veya bir kısmı alınarak da yerine getirilebilir.

 

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi yıllık değerlendirme raporu için, işyerindeki sağlık ve güvenlik gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydeder ve belirtilen örneğe uygun yıllık değerlendirme raporu hazırlayarak işverene, iş sağlığı ve güvenliği kuruluna ve Genel Müdürlüğe gönderir.İşveren ortak iş sağlığı ve güvenliği birimi hizmetini aldığı danışman firma ile yönetmelikte belirlendiği şekilde sözleşme yapmak zorundadır. Sözleşme 3 nüsha olarak düzenlenir. Bu nüshalardan biri işverende, biri firmada kalır ve biri de Genel Müdürlüğe gönderilir.

bottom of page